Légtechnika

LÉGTECHNIKA

Cégünk vállalja a következő légtechnikai rendszerek komplett kivitelezését, az állapotfelmérésen keresztül, a teljeskörű gépészeti tervezés elkészítésétől a kivitelezésig :

  • Lakások , irodák, üzletek, konyhák szellőztetését
  • Üzemek, ipari csarnokok, raktárak légkezelését
  • Éttermek , konyhák, kávézók szag-por füstmentesítését
  • Fürdőszobák, medencék, uszodák páramentesítését
  • Teremgarázsok, parkolóházak, autószervizek füstgáz elvezetését  
  • Fényezőkamrák, porszóró helyiségek elszívását

Légkezelő berendezések

A légkezelő alkalmas friss levegő bejuttatására és szellőztetésre, hűtésre, fűtésre, párásításra, párátlanításra.

A légkezelő berendezéseket nevezhetjük légkondicionálóknak, mivel a levegő minden paraméterét szabályozottan képesek befolyásolni.

A légkezelő berendezések az épületen belül, megfelelő légállapotot tudnak biztosítani az ott tartózkodók számára. A mai modern épületek szerves részét képezik a légkezelő berendezések. Legyen szó akár családi házról vagy kiterjedt épületkomplexumról, moziról.

A légkezelők szűrik a beszívott friss levegőt, ezt hozzákeverik a helyiségből elszívott levegőhöz, másrészt az elszívott levegő, egy hőcserélőn áthaladva a hőtartalmát átadja a frisslevegőnek, ezáltal télen előfűti, nyáron pedig előhűti a friss levegőt. Ez a részben már kezelt levegő, áthalad a légkezelő hűtő, vagy fűtő hőcserélőjén és az így kapott levegő, légcsatorna hálózaton keresztül jut el a megfelelő helyre az épületen belül.

A légkezelők alkalmasak a levegő páratartalmának pontos beszabályozására is, ami legalább annyira fontos, mint a megfelelő hőmérséklet beállítása. Ehhez megfelelő nedvesítő, vagy gőzfejlesztőre van szükség. A légkezelők sokféle kialakításban léteznek, a kisebbek kompakt egységekben kaphatók, míg a nagyobbakat különálló egységekből lehet összeszerelni a kívánt légtechnikai feladatra. Ezek a berendezések szinte minden esetben légcsatorna hálózatra csatlakoznak, kivitelezésük előzetes tervezői munkát igényel.